0

Epson labelprinters

Als je opzoekt bent naar een kleuren labelprinter vind je bij Businesslabels de Epson labelprinters. Al sinds 2014 heeft Businesslabels als onderdeel van Smart2B B.V. een vergaande samenwerking met Epson. De Epson labelprinters bepalen dan ook een groot deel van het assortiment van Businesslabels. 

Maar waarom zou je moeten kiezen voor een Epson ColorWorks labelprinter? Wat maakt een labelprinter van Epson uniek? Welke modellen zijn er op de markt en hoe kies je het juiste model uit de Epson ColorWorks serie?

Als eerste begint dat bij een goed, passend en gedegen advies op maat. Maar ook met het lezen van informatie over de printers kom je al snel een heel eind. 

Epson labelprinter

De Epson labelprinters in 3 categorieën

Net als de traditionele thermische labelprinters, kun je ook de Epson labelprinters opdelen in 3 categorieën of segmenten. Het verschil is bij Epson printers echter iets anders dan bij thermische labelprinters. Dit komt doordat er meer en andere verschillen van toepassing zijn bij kleuren labelprinters dan bij thermische labelprinters. De opdeling in segmenten van de Epson labelprinters wordt ook gebruikt voor de categorisering in de webshop van Businesslabels onder de “Kleuren labelprinters“. Het begrijpen van deze segmenten kan het zoeken en kiezen van een passende Epson labelprinters een stuk eenvoudiger maken, als is het vragen om advies nog altijd makkelijker. We helpen je graag met het kiezen van een Epson labelprinter die past bij jouw behoeften. Voor passend advies neem je eenvoudig contact op per telefoon of email.

Desktop

Desktop kleuren labelprinters zijn de instapmodellen onder de Epson labelprinters.

Desktop labelprinters zijn compacte labelprinters. Veelal passen deze labelprinters eenvoudig op een bureau of werktafel. Door o.a. deze compacte vormgeving zijn deze labelprinters flexibel inzetbaar.

Naast de fysieke eigenschappen staan desktop labelprinters bekend om een printsnelheid die wat lager ligt dan ander modellen, ook is de afdruk resolutie van een printer als de Epson C3500 wat lager.

Midrange

Midrange kleuren labelprinters vallen zoals het woord al zegt in het midden segment.

Sinds de komst van de Epson C6000 labelprinter series welke in het midrange segment vallen, is dit het meest verkochte segment. Epson labelprinters die in het segment “midrange” vallen combineren betaalbaarheid met schaalbaarheid.

Midrange kleuren labelprinters zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar en de keuze tussen de verschillende modellen is hier het grootst.

Industrieel

Industriële kleuren labelprinters zijn de echte krachtpatsers onder de labelprinters.

Ten opzichte van de andere Epson kleuren labelprinters onderscheiden deze labelprinters zich voornamelijk door de enorm hogesnelheid van printen. Zo print een Epson C7500 labelprinter met een snelheid van maar liefst 30cm per seconde zonder in te leveren op afdruk kwaliteit.

De Epson labelprinters uit dit segment zijn echt productie machines.

"De Epson TM-C3400 was de eerste Epson labelprinter uit de ColorWorks series. Met de introductie van deze Epson Desktop kleuren labelprinter zetten Epson de eerste stap naar het aanbieden van kleuren labelprinters. Het on-demand printen van labels in kleur wordt door Epson gezien als een zeer grote potentiele groeimarkt. Deze menging wordt gedeeld door Smart2B en dus door Businesslabels. In 2014 werd de opvolger, de Epson TM-C3500, geïntroduceerd door Epson. De Epson C3500 labelprinter is een sterk verbeterede versie van de Epson C3400. Van de vele technische verschillen is de meest zichtbare verbetering de 4 losse cartridges. Hierdoor zijn de gemiddelde printkosten sterk verlaagd."
Epson ColorWorks TM-C3400
De eerste Epson ColorWorks labelprinter

Waarom kiezen voor een Epson labelprinter?

Er zijn vele soorten en verschillende merken labelprinters. Bij Businesslabels bieden we labelprinters aan van hoge kwaliteit. De Epson labelprinter behoort tot een hoogwaardige printer. Deze printer heeft verschillende specificaties die de printer zo uniek maken. Maar waarom adviseren wij de Epson labelprinter?

Eigen techniek

Voor alle printers die Epson produceert heeft Epson de techniek zelf ontwikkeld.

Voor de Epson kleuren labelprinters is een unieke en geheel nieuwe printkop technologie ontwikkeld. Deze techniek is zo breed inzetbaar dat deze technologie ook gebruikt wordt voor andere printers zoals Epson grootformaat printers en Epson office printers.

Andere merken bouwen hun printer veelal om de printertechniek van een ander. Voorbeelden hiervan zijn de print engines van “Mem-Jet  en “Canon bubble jet”. 

 

Epson inkten

De Epson kleuren labelprinters zijn inkjet printers en gebruiken dus inkt.

De pigment inkten die gebruikt worden in de Epson inkjet labelprinters zorgen voor een zeer duurzame afdruk. Water, alcohol aceton of Uv-licht, allemaal geen probleem voor de pigment inkten van Epson.

De inkten van de Epson labelprinters voldoen aan de richtlijnen van de Food Contact Materials (FCM).

Als laatste zijn de inkt kosten per afdruk tot wel 60% lager dan die van concurrerende merken.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid van een labelprinter is natuurlijk belangrijk, stilstand kost immers al snel veel geld.

De Epson labelprinters zijn uitermate betrouwbaar. Dit komt mede door de speciale piëzo printkop technologie die zorgt voor het onderhoud van de printkoppen. Mede hierdoor hoeft de printkop van een Epson labelprinter vrijwel nooit vervangen te worden. 

Maar ook alle andere onderdelen van de Epson labelprinter zijn gemaakt om op te kunnen vertrouwen. Met een Epson labelprinter kunt u werken zonder zorgen.

Extreem snel

Voor toepassingen waarbij print snelheid per printer van groot belang is zijn er de TM-C7500 modellen van Epson.

Deze industriële Epson labelprinters zijn in staat om met een snelheid van 30 cm per seconde labels in kleur te printen. Deze snelheid heeft daarnaast geen invloed op de afdruk resolutie of kwaliteit van de afdruk bij deze Epson labelprinters.

Mocht je opzoek zijn naar een labelprinter die extreem snel, betrouwbaar en foto realistische labels in kleur kan printen? Dan kom je automatisch ui bij een Epson labelprinter.

Garantie & ondersteuning

Hoe betrouwbaar een labelprinter ook is, er kan altijd iets mis gaan.

Gelukkig heb je de Epson labelprinter dan bij Businesslabels gekocht. Want dan kun je ons altijd even bellen zodat we het probleem kunnen onderzoeken en meestal zelfs samen kunnen oplossen. 

Is er echt iets kapot tijdens de garantie periode? Dan schakelen we Epson in, voor veel van de Epson labelprinter modellen uit de ColorWorks series komt er een monteur ter plaatsen.

Intergratie mogelijkheden

Epson heeft veel aandacht besteed aan het zo eenvoudig mogelijk maken van de integratie van de Epson kleuren labelprinters.

Uiteraard zijn alle modellen voorzien van een complete set Windows drivers. Voor Mac en Linux gebruikers kwam er met de C6000 series ook een Epson labelprinter serie op de markt die voorzien was van drivers voor deze OS systemen.

Daarnaast bied Epson mogelijkheden voor volledige integratie in SAP. Voor automatisering is ESC/Label programmeertaal beschikbaar voor de meeste ColorWorks modellen.

Ruime model keuze

Epson labelprinters worden aangeboden in verschillende uitvoeringen/ Vanaf een instap model met een lage aanschaf prijs tot een industriële krachtpatser voor het zware werk.

Zo bied Epson voor vrijwel iedere toepassing een passende labelprinter. Het combineren van meerdere modellen van de Epson labelprinters binnen 1 organisatie gebeurd ook veel. Het combineren van verschillende labelprinters van 1 merk bied vele voordelen in aansturing en gebruik.

Weten welk model past bij de toepassing?
Neem dan contact met ons op!

Onderhoudsvrij

De Epson labelprinters doen hun eigen onderhoud. De gebruiker heeft hier dus vrijwel geen omkijken naar.

Natuurlijk moet de omgeving en de buitenkant voor het oog netjes zijn. De Epson printers zijn (nog) niet instaat om zelf een doekje over zicht zelf heen te halen. 

Maar zolang de omgeving en de printer zelf netjes stofvrij gehouden worden, doet de printer zelf de rest. Dus geen printkoppen vervangen of andere tijdrovende werkzaamheden maar onbezorgd labels printen.

"Zolang de labelprinter goed werkt is alles fantastisch. En als je helemaal zelf weet wat je moet doen maakt de plek waar je de printer heb gekocht niet heel veel verschil. Maar wat als de Epson labelprinter besluit om vervelend te gaan doen? Storingen bij labelprinters zijn heel vervelend zijn, zeker omdat het altijd gebeurd als het net even niet uitkomt. Voor klanten van Businesslabels is de oplossing eenvoudig want support is gratis. Dus even bellen of mailen en het probleem wordt samen doorgelopen en vaak opgelost. De meest problemen worden veroorzaakt door fouten met instellen. Ook zijn veel storingen goed zelf op te lossen als je weet waar je moet kijken. Gratis support is slechts 1 van de vele voordelen als je de Epson labelprinters bij Businesslabels koopt!"

Epson standaard garantie en Coverplus

De klanten van Smart2B – Businesslabels profiteren van de gratis ondersteuning op afstand. Hiermee is het grootste deel en dus risico op stilstand afgedekt. Immers zijn de meeste problemen en storingen op afstand eenvoudig en snel op te lossen. Aanvullend op deze gratis service en de standaard 1 jaar garantie kan er gekozen worden voor diverse Epson Coverplus pakketen voor het uitbreiden van de garantie. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?

Return to base (RTB)

Voor de desktop printers wordt er standaard gewerkt met garantie op basis van RTB, of wel return to base.

Dit houd in dat de printer terug gestuurd moet worden indien reparatie noodzakelijk is. Het voordeel is dat deze manier van garantie afhandeling kosten efficient is. Daarom is de RTB service ook de standaard voor de desktop labels printers van Epson.

De kosten voor deze service staan in verhouding tot de prijs van de printer zelf. Daarnaast is deze printer ook goed te versturen met standaard pakket diensten.

Onsite Service (OS)

Voor de Epson labelprinters die lastig te versturen zijn bied Epson de OS garantie, of wel Onsite Service.

In dit geval komt er een service monteur van Epson tijdens de garantie periode langs om de Epson labelprinter te plaatsen te repareren. Mocht reparatie op locatie niet mogelijk blijken wordt in de meeste gevallen de printer om gewisseld voor een leen printer. Voor de C7500 modellen van Epson is het wisselen zelfs standaard omdat deze ter plaatsen vrijwel nooit gerepareerd kunnen worden.

Door het omruilen van de Epson printers wordt deze garantie ook wel de “Onsite Swap” genoemd.

Garantie afhandeling

Hoe maak je gebruik van garantie als de Epson labelprinter weigert?

Voor de klanten van Businesslabels betekend dit eerst even bellen. Samen met onze klanten lopen we de mogelijke oorzaken door die zelf op te lossen zijn. Meestal blijk er een instelling niet goed te staan of een stuk papier vast te zitten.

Epson stelt voor service op locatie ook de eis dat gebruikersfouten van te voren zijn uitgesloten. 

Als dit de problemen niet oplost moet de garantie aanvraag bij Epson worden gemeld. Voor onze klanten verzorgen wij deze melding. Vervolgens zal Epson deze volgens de geldende voorwaarden in behandeling nemen.

Epson Coverplus

Veel Epson labelprinters wordt ingezet in belangrijke bedrijfsprocessen. Stil stand van de printers is in die gevallen meer dan vervelend.

Epson bied hiervoor de Epson Coverplus pakketten aan waarmee de garantie termijn verlengt kan worden tot wel 5 jaar. Bij iedere printer kan er gekozen worden voor de RTB of OS service.

Hou wel altijd rekening met de tijd die nodig is om van melding tot gerepareerde printer te komen. Is stilstand van meer dan 2 werkdagen onacceptabel? Overweeg dan de aanschaf van een back-up printer om eventuele stilstand te voorkomen.

Neem contact op voor advies en prijzen!

"Het afdrukken van labels in kleur kan vele voordelen hebben. De meest voor de hand liggende is het printen van informatie die pas bekend is op het moment van printen. Deels kan dit ook met voorgedrukte etiketten, echter is het printen dan alleen mogelijk in zwart/wit. Het zelf printen in kleur bied mogelijkheden voor extra flexibiliteit. Deze flexibiliteit uit zich in verschillende manieren. Zo kan het een meerwaarde zijn om snel nieuwe wetgeving te kunnen voldoen met bijvoorbeeld nieuwe of aangepaste symbolen. Maar het zelf printen zorgt ook voor snelle beschikbaarheid van labels dus flexibiliteit en mogelijkheden voor private labeling."
Labels zelf in kleur printen
Verhoogde flexibiliteit en efficiënter werken

Welke Epson labelprinter moet ik kiezen?

Epson bied een breed pakket aan Epson labelprinters. Deze Epson labelprinters vallen onder de Epson ColorWorks series. Om uit deze Epson labelprinter modellen te kiezen zijn er veel vragen die beantwoord moeten worden. Natuurlijk speelt budget ook altijd een rol maar de belangrijkste vragen hebben te maken met de toepassing van de labelprinter. Alleen door te kijken naar de toepassing, wensen en manier van gebruik kun je een weloverwogen keuze maken tussen de Epson labelprinters. De belangrijkste punten van de toepassing om naar te kijken vind je hier, maar dit is slechts een begin van een goed advies traject.

Productie capaciteit

Welke productie capaciteit is nodig. Of wel hoeveel labels moet de printer kunnen printen en hoe snel moeten deze klaar zijn.

Hou hierbij rekening met het aantal labels wat geprint moet worden, het formaat van de labels en hoe snel deze klaar moeten zijn gerekend vanaf het moment dat er op afdrukken gedrukt wordt.

Maar hou ook rekening met het aantal verschillende labelformaten. Zo kunnen 3 printers voor 3 labelformaten sneller werken dan 1 hele snelle printer waarbij de labelrol steeds gewisseld moet worden.

Afdruk resolutie

Niet iedere toepassing stelt de zelfde eisen aan de afdruk resolutie en kleur. 

Waar een praktisch label wat eenvoudiger is en daarom minder veeleisend is in afdruk resolutie, is de eis voor een product labels die in de winkelschappen komt een stuk hoger. 

Hierdoor kan voor een praktisch label vrijwel ieder model gekozen worden. Zelfs het instap model in de hoogste snelheid kan hier vaak al voldoen. 

Voor het bepalen van de juiste afdruk resolutie is een voorbeeld afdruk met de verschillende Epson labelprinters altijd mogelijk, vraag hier dus gerust om.

Systeem platform (OS)

Van oudsher zijn labelprinters en hun drivers gebaseerd op gebruik op Windows.

Omdat labelprinters vooral gebruikt en aangestuurd worden via Windows ligt ook de focus voor drivers op Windows. Het zelfde geld voor veel automatiseringssoftware voor labels zoals Nicelabel.

Kleuren labelprinters zoals die van Epson komen echter ook in aanraking met grafische afdelingen. Deze gebruiken veelal een product van Apple zoals een Macbook.

Niet alle Epson labelprinters worden (volledig) voorzien van drivers voor iOS en MacOS. 

Specifieke voorkeuren

Er zijn altijd wel een aantal specifieke voorkeuren die met de ene printer beter ingevuld kunnen worden dan met de andere.

Zo zijn een aantal Epson labelprinters prima instaat om ieder label te snijden en zo bijvoorbeeld eindeloze labelrollen te verwerken. Een aantal andere printers kunnen die weer niet.

Het zelfde geld voor aansturing en bediening door externe apparatuur. De Epson labelprinters kunnen bij een aantal modellen aangestuurd worden via de I/O poort.

Specifieke wensen hebben daarom altijd specifieke adviezen en mogelijkheden. Businesslabels help hierbij graag met passend advies.

Labelformaat

Hoe groot moeten de labels worden? En werk je met 1 labelformaat of meerdere?

Eenvoudige vragen maar wel heel belangrijk. Het is uiteraard vervelend als je een Epson labelprinter heb die maximaal 108 mm breed kan printen terwijl je een label van 210 mm breed wilt printen.

Bedenk daarom goed welke labelformaten je nu en in de toekomst verwacht te gaan gebruiken.

Houdt ook rekening met het aantal labelformaten, als je meerdere labelformaten gebruikt kan dit soms tot een andere keuze leiden dan in het geval van 1 vast labelformaat.

Verwerking

Wat doe je met het label nadat deze uit de Epson labelprinter is gekomen?

Veel labels worden met de hand verwerkt. Zeker bij MKB bedrijven is verwerking met de hand veel voorkomend. In dit geval is het werken met een rewinder vaak een oplossing voor een eenvoudige verwerking.

Maar ook verwerking met een applicator is mogelijk. Daarnaast zijn er Epson labelprinters met een peeler, ideaal voor directe verwerking bij inpak afdelingen. 

Meerdere printers

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor meerdere Epson labelprinters.

In een aantal gevallen kan het bijvoorbeeld beter beter zijn om iedere afdeling een eigen labelprinter te geven in plaats van 1 snelle printer op een centrale plaats. Ook kunnen meerdere kleine labelprinters samen sneller zijn dan 1 industriële. Een mid-range Epson labelprinter per labelformaat is zo sneller dan 1 industriële labelprinter waarmee 3 labelformaten geprint moeten worden.

Meerdere labelprinters hoeven niet per definitie duurder te zijn maar kunnen de efficiency wel ten goede komen.

Kleur beheer

Epson weet als geen ander hoe belangrijk de juiste kleur op een label is.

Niet iedere toepassing vraagt om de zelfde precisie qua kleur. Zo is een blauwe stip op een label voor logistieke toepassing al snel goed. Gaat het echter om verf labels, dan moet de blauw wel de juiste blauw tint moet hebben.

Het is daarom belangrijk om te bepalen hoe belangrijk het printen van de juiste kleuren is. Hiervoor zijn voorbeeld afdrukken altijd het beste, en die maken we bij Businesslabels graag.

"Matte printer media of glanzend printer media. Naast het feit dat veel klanten die de aanschaf van een Epson labelprinter overwegen hier niet over nagedacht hebben, blijkt dit een lastige keuze. Bij de een is dit een overweging vanuit financiële overweging. In dat geval kiest men al snel voor een mat papier omdat dit goedkoper is. Soms is de keuze er gewoonweg niet, bij het gebruik van chemicaliën is de keuze immers voor mat kunststof de enige echte mogelijkheid. Wil je product labels printen? Dan bepaald de uitstraling van het label de uitstraling van je product. Kies je dan voor eenvoudig glanzend papier, luxe gestructureerd mat papier of ga je vol voor hoogglans zilver? De keuze is aan jou!"
De mooiste labels of praktische keuze?
Extra mat tot hoogglans zilver, jij mag kiezen!

Epson C6000 series MK en TM-C7500G, waarom?

Matte printer media of glanzend printer media. Of toch liever allebei? Het lijkt soms een makkelijke keuzen maar het heeft soms een (grote) invloed op de printer keuze. Daarom moet deze keuze vooral veelal al duidelijk zijn. De rede hiervoor is de verschillende modellen en uitvoeringen van de Epson printers die de labelprinter meer of minder geschikt maken voor bepaalde printer media types. Omdat een glanzende inkjet coating een hogere dichtheid heeft, heeft pigment inkt meer moeite om snel en goed in de coating te trekken dan bij een mat media. Epson heeft daarom bij veel labelprinters een model die aangepast is voor het gebruik van een specifieke media soort.

Epson C7500 of C7500G

Bij de Epson C7500 modellen is vooral de printsnelheid een potentieel probleem bij glanzende printer media.

Door de combinatie van de hoge snelheid en de relatief hoge dichtheid van glanzende inkjet coatings bestaat een kans op te trage droging. Als er met de standaard Epson C7500 op glanzende printer media geprint wordt is de droging niet snel genoeg om strepen te voorkomen. 

Voor glanzende media is daarom de Epson C7500G verkrijgbaar. Deze is voor matte media minder geschikt vanwege de lagere kleuropbrengst. Hoewel de printer prima op matte media kan printen is de kleur duidelijk wat fletser dan de standaard Epson C7500.

 

Epson C6000 series "MK"

Bij de Epson C6000 series vind je de standaard uitvoering en de MK varianten.

De standaard varianten zijn geschikt voor alle printer media types. Zowel op mat als op glanzend materiaal kunnen deze Epson labelprinters de mooiste labels produceren. Toch heeft Epson de MK variant van de C6000 printers geïntroduceerd.

De Epson C6000 MK labelprinters zijn in staat om, op matte printer media, diepe zwart en donkere details te produceren. De grotere zwarte pigment delen zijn echter minder tot niet geschikt voor glanzende inkjet coatings. De C6000 MK modellen zijn dus echt alleen voor matter printer media.

Kies dus zorgvuldig (natuurlijk mag van allebei 1 ook altijd).

BS5609 voor chemie

Voor toepassing van kleuren labelprinters in de chemische industrie is het standaard om gebruik te maken van matte printer media.

Alleen matte printer media is instaat om chemicaliën te weerstaan. Specifieke matte kunststof inkjet materialen zoals de DIA700 Mat PE zorgen met de diverse Epson labelprinters labels die voldoende aan de BS5609 normering. 

Dit is voor diverse CLP en GHS label oplossingen van groot belang.

Bij de Epson C7500 labelprinters betekend dit automatische de keuzen voor de matte variant. Bij de Epson labelprinters van de C6000 series kan er gekozen worden voor zowel de standaard variant als de MK variant voor matte media.

Zo veel keuzes, zo veel vragen. 

Het is niet meer dan logisch dat het soms wat veel wordt. Bij Businesslabels kunnen we boeken vol schijven over de verschillende overwegingen en keuzes die mogelijk zijn. Maar de makkelijkste weg is nog altijd even in contact komen.

Pas als we in contact zijn kunnen we samen met onze klanten kijken welke printer en oplossing het beste past bij de specifieke toepassing. De juiste Epson printer is namelijk afhankelijk van de toepassing, gebruiker, budget en specifieke wensen. Daardoor is geen situatie hetzelfde.

Businesslabels geeft graag advies op maat, neem daarom contact met ons op. Ook een demonstratie van de Epson labelprinters is mogelijk in onze demo ruimte.

Registreer een subgebruiker

Epson recycle programma

Wachtwoord opnieuw instellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Welkom

REGISTREREN

FACTUURADRES
Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.