GHS labels
Zelf GHS etiketten printen!

Zoekt u GHS labels of etiketten voor het classificeren gevaarlijke stoffen? Dan bent u bij Businesslabels aan het juiste adres!

GHS etiketten zijn bedoeld voor verpakkingen met chemische stoffen en zijn voorzien van verplichte kenmerken. GHS labels moeten voldoen aan diverse richtlijnen en goedkeuringen. Verpakt uw bedrijf chemische producten? Of wordt er veel gewerkt met chemische stoffen? Dan bent u veelal verplicht om goedgekeurde GHS etiketten te gebruiken. Op onze website vindt u verschillende labels die wij op voorraad hebben. Bij vragen over een van onze GHS labels kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze experts. Wij helpen u graag verder.

Wat zijn GHS etiketten?

GHS etiketten moeten gebruikt worden voor de aanduiding van chemische stoffen.

GHS staat voor Globally Harmonised of Classification and Labelling of Chemicals. Het doel is om één indeling te gebruiken die bekend is over de gehele wereld. GHS geldt voor de levering, transport (over  land, spoor en water) en het gebruik van stoffen en mengsels. Er zijn negen gevarenpictogrammen en een groot aantal gevaar aanduidingen die bekend zijn via deze GHS etiketten.

Door het internationaal gebruik van de zelfde GHS symbolen kan de chemische inhoud van een verpakking altijd snel achterhaald worden. Dit zorgt voor meer veiligheid en betrouwbaarheid. 

Een goed GHS label is niet alleen voorzien van de juiste opdruk. Een goed GHS label is uiteraard ook bestand tegen de invloeden van de chemicaliën. Het etiket moet immers altijd leesbaar blijven om de chemische inhoud te kunnen identificeren.

"De printer van EPSON is de enige printer in de markt die snelheid, detail, betrouwbaarheid, absolute kwaliteit combineert. De service die wij leveren aan onze klanten is door de duurzaamheid van EPSON printer gewaarborgd."

GHS labels; de voordelen

Businesslabels levert o.a. GHS labels voor Epson inkjet kleuren label printers. Het gebruik van deze printers in combinatie met de GHS label materialen biedt enkele voordelen voor uw bedrijf. We zetten de voordelen van het zelf in kleur printen van GHS etiketten voor u op een rij:

Korte levertijd

Dankzij deze labels hoeft u geen aparte veiligheidsinstructies voor te laten drukken voor ieder land.

Hierdoor geen lange levertijden van de drukker maar snel en eenvoudig blanco labels bestellen. Veelal vandaag besteld, morgen geleverd.

Minder wisselen

Dankzij het zelf labels printen in kleur gebruikt u één etiket voor de productie, transport en gebruik van uw producten met chemische stoffen.

Geen noodzaak om te wisselen van voorgedrukte labels i.v.m. het aantal symbolen of andere voorgedrukte informatie.

BS5609 goedgekeurd

De BS5609 normering voor GHS labels heeft betrekking op zeetransport van chemische goederen. 

Dankzij de BS5609 goedgekeurde label materialen en de Epson ColorWorks labelprinters voldoet u eenvoudig aan deze richtlijn. Deze richtlijnen wereldwijd bekend. Hieraan voldoen voorkomt handelsbarrières op grond van eigen beoordelingsrichtlijnen.

Flexibel en snel

Zelf in kleur GHS labels printen geeft de mogelijkheid om snel te reageren op wijzigingen in regelgeving en andere zaken die de opdruk beïnvloeden.

Zo bent u flexibel, snel en altijd up to date.

Daarnaast bied u eenvoudig private label producten aan.

"Omdat wij chemische producten en gevaarlijke stoffen verpakken en afvullen is het voor ons verplicht om te voldoen aan de GHS normeringen die gelden voor GHS labeling. We werken hiervoor al jaren met de Epson labelprinter en de labels van Businesslabels. Bijkomend voordeel is dat we de klanten een eigen label kunnen bieden"

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u weten wat de GHS etiketten kunnen betekenen voor uw bedrijf? Wilt u starten met het printen van GHS etiketten in kleur? Wij denken graag met u mee en helpen u direct bij het printen van etiketten.

Wilt u direct de GHS labels kopen? Dat kan in onze webshop, per mail of telefoon. Uiteraard mag u ook een prijsofferte of samples aanvragen.

Als u meer informatie wilt over het gebruik van deze etiketten adviseren wij u om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch te bereiken via +31(0) 318 590 465 of per mail via [email protected]. Onze experts staan voor u klaar.

Welke labelprinter?

Uiteraard kunt u ook GHS etiketten printen met een Thermal Transfer labelprinter. Hiervoor heeft u echter wel voorgedrukte GHS etiketten nodig met het juiste aantal rode “diamanten” voor de GHS symbolen.

Businesslabels adviseert het zelf printen van GHS etiketten in kleur. Hiervoor is een printer nodig die voldoet aan specifieke eisen. Zo moeten de inkten bestand zijn tegen oplosmiddelen en andere chemicaliën.

De Epson ColorWorks inkjet kleuren label printers voldoen aan die eisen. Welk model het beste past hangt af van uw eisen en manier van gebruik.

Geschikte labelmaterialen

Voor de GHS etiketten is een juiste printer alleen niet genoeg. Ook de juiste labelmaterialen zijn van belang. Papieren labels voldoen niet voor GHS labeling. 

Voor het in kleur printen van GHS etiketten is een geschikt materiaal van belang. Kijk altijd of het materiaal voldoet aan de BS5609 normering. 

De labels en de printer moeten optimaal samenwerken. De printer is nooit beter dan het labelmateriaal of andersom. De labelprinter en het materiaal zijn dus net als Yin en Yang. 

Standaard of maatwerk

Businesslabels heeft een breed aanbod van diverse GHS labels die uit voorraad leverbaar zijn. Deze zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop maar uiteraard ook via de telefoon of mail.

Voor bedrijven met een relatief groot verbruik het interessant zijn om een prijs op te vragen op basis van het jaar verbruik. Vraag daarom gerust een prijs op als u twijfelt.

Daarnaast is het mogelijk dat de juiste maat er niet tussen zit, ook dan helpen we graag. Vul het Maatwerk formulier in, of neem contact met ons op via telefoon of email.