0

Label applicatoren

Versnel je verpak en label processen!​

Een verzendetiket of een paar productlabels plakken met de hand is geen probleem. Maar wat als het aantal labels groter wordt? 

Labels printen is 1, maar als de labels eenmaal geprint zijn moeten deze uiteraard ook opgeplakt worden. Grote producerende bedrijven hebben veelal compleet geautomatiseerde systemen die de labels aanbrengen. Dit soort systemen kosten vele duizenden euros. 

Kleine(re) bedrijven vinden het geen enkel probleem om de productlabels met de hand te plakken. Kost wat arbeidsuren maar kan prima. 

Maar wat als het met de hand aanbrengen te veel werk wordt? Wat als hier te veel tijd in gaat zitten? Niemand zit te wachten om “even” 500 labels netje op een bierflessen te plakken. 

Tussen een compleet automatisch systeem en het aanbrengen met de hand zit een enorm groot verschil in kosten en arbeid. Toch is er voor een laag budget niet veel goede apparatuur te vinden om labels aan te brengen. Vooral voor flessen is er het e.e.a. te vinden in een midden segment, voor dozen en andere niet ronde verpakkingen is dit al een stuk lastiger.

Flessenlabels zijn “makkelijk” maar niet alles is zo goed als het lijkt

Een flessenlabel applicator is relatief gezien het minst moeilijk om semi automatisch te labellen. Flessen label applicatoren zijn daarom ook wat beter te verkrijgen dan label applicatoren voor andere verpakkingen.

Toch is een flessen applicator niet zo maar een eenvoudig apparaat. De product experts van Smart2B hebben maanden lang van verschillende merken de kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid van flessen applicatoren bekeken en getest. Bij dit testen vielen velen af, waar de een qua prijs compleet uit verhouding lag, schoot de ander in kwaliteit of gebruiksgemak te kort. Toch is het gelukt om voor een betaalbare prijs een flessen label applicator te vinden die goed functioneert en betrouwbaar is.

Voor andere type verpakkingen is een semi automatisch systeem qua kosten niet haalbaar. De applicatoren die andere verpakkingen goed verwerken kosten immers niet of nauwelijks minder dan een verder geautomatiseerd systeem. 

Wat past bij uw toepassing en wensen?​

Wensenlijst en advies

Voor een goed advies is het belangrijk eerst goed te kijken naar de wensen en verwachtingen. Welke oplossing het beste past is afhankelijk van meerdere factoren.

Zo kan een labelformaat meer verschil maken dan het type printer wat gebruikt wordt. ook het wel on niet inline met de printer werken maakt een wereld van verschil. 

Denk daarom vooraf altijd goed na over de wensen en eisen van vandaag maar gezien de investering ook de wensen en eisen van morgen. Wat zijn de plannen op lange termijn? 

Businesslabels helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem daarom gerust contact op.

Registreer een subgebruiker

Epson recycle programma

Wachtwoord opnieuw instellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Welkom

REGISTREREN

FACTUURADRES
Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.