Om de mooiste en slimste labels te maken moet je vaak gebruik maken van speciale software om efficiënt te kunnen werken.
Omdat een label functioneel vaak enorm verschild met een  traditioneel A4 papiertje zijn de behoeften en manieren om deze te creëren ook anders. 
Maar ook in label design zijn er uiteenlopende toepassingen die om een andere benadering vragen zo delen wij deze op in 2 segmenten.
Functionele labels (magazijn labels, verzendetiketten etc.) en Grafische labels (Productlabels, coupons etc.)
En sommige gevallen vallen ze hier tussenin omdat ze zowel logische aard hebben als een grafische behoeften zoals bijvoorbeeld ExpoBadges.

In veel gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een bestaand pakket wat u in gebruik heeft bijvoorbeeld uw CRM, of boekhoud programma.
Of u heeft voor statische labels verschillende pdf bestanden beschikbaar om deze te printen en kunt u gewoon gebruik maken van de gratis Adobe PDF reader om deze te printen.
Maar vaak is er ook behoefte aan een gespecialiseerder pakket of zijn er wensen die niet gerealiseerd kunnen worden in de vaak toch beperkte functies die bijvoorbeeld in uw CRM pakket zitten.
Daarom vind u vaak ook een vorm van een gratis software pakket bij uw labelprinter.
Wel moet u rekening houden dat dit vaak uitgeklede versies zijn van labelsoftware en is het vaak bedoeld om snel een simpel label te printen, niet om grafische hoogstandjes te realiseren in een handomdraai of complexe software oplossingen te realiseren met databases etc.

Logische labels

Vaak is er een behoefte om variabele data te printen op een label, dit kan uiteen lopen van een THT datum tot complexe database connecties en logische berekeningen op verschillende plekken en met een eigen ontworpen UI (User Interface).
Voor deze grote reeks aan verschillende toepassingen verkopen wij NiceLabel.
Dit is naar onze mening op dit moment het meest gebruiksvriendelijke en moderne pakket in de markt en biedt een groot aantal verschillende samenstellingen om vrijwel alle segmenten te bedienen.
Zo zijn er kleine pakketen die het makkelijk maken om op basis van een Excel lijst verschillende labels te printen en automatisch de THT te berekenen op basis van het aantal maanden opgeslagen in de Excel lijst.
Tot grote pakketen die door grote multinationals gebruikt worden en over de hele wereld hun labels beheren, keuren en uitrollen in een beheerbare manier en je zelfs slim kan laten werken vanuit een browser.

Grafische labels

Soms wil je gewoon een opvallend en adembenemend label printen, met de nieuwe full color labelprinter die nu op de markt zijn ben je in staat om op afroep de mooiste labels te printen.
Nu moet je alleen nog een enorm mooi ontwerp maken en deze kunnen aanpassen bij kleine wijzigingen of een kopie maken voor bijvoorbeeld het uitrollen van een nieuwe smaak.
Je kan dit natuurlijk uitbesteden maar vaak lopen deze kosten enorm op en bij bijvoorbeeld een kleine aanpassing duurt het erg lang en zijn de kosten soms hoger dan gehoopt voor een relatief kleine aanpassing.
Nu zijn er natuurlijk verschillende pakketten beschikbaar en zijn deze vaak enorm duur

Transformeer je labelproces

Nicelabel is een software die je zelf helemaal naar je eigen proces kan aanpassen.
Er zijn verschillende versies Nicelabel beschikbaar. Van de gratis Nicelabel SE voor Epson Colorworks, waarbij je simpel labels kan ontworpen door afbeeldingen, tekst en barcodes kan plaatsen, tot een NicelabelCloud waarin je complexe applicaties makkelijk zelf kan maken en overal vandaan in een browser kan gebruiken.

Licentie voor 1 gebruiker om labels te ontwerpen en te koppelen met Excel databases.
Met deze licentie heb je een Designer en speciale print applicatie om foutloos te kunne printen.

Ideaal voor kleine bedrijven die 1 label hebben voor veel verschillende producten en met de gegevens in een Excel database met 1 ontworp gemakkelijk alle gegevens automatisch kunnen aanpassen in het label.

Voor bedrijven met meerdere gebruikers en behoefte aan complexere labels en verbinding met verschillende typen databases (SQL & Acces en vele andere).
Met deze licentie krijg je een Designer en speciale print interface om foutloos te kunnen printen.

Ideaal voor het maken van labels die complexe informatie, functies en berekeningen doen op basis van een input en/of database.

Er zijn 2 verschillende licentie typen beschikbaar.
Per gebruiker waarbij er geen limiet is aan het aantal printers.
Of per 2, 5, 10 of meer printer en ongelimiteerd aantal gebruikers binnen de zelfde werkgroep in uw netwerk.

Ideaal voor bedrijven die een gecontroleerd print proces willen maken en aanpassen naar hun eigen wensen en behoeften.
Met Powerforms bent u in staat om zelf een interface applicatie te maken die naast het printen van labels ook een hoop andere dingen kan zoals database aanpassen nieuwe labels maken en ook zelf toelaat om bijvoorbeeld eigen VB en Phyton code te gebruiken.
Deze interface is dan door het hele bedrijf te gebruiken en kan voor gestroomlijnde en foutloos labelprinten gebruikt worden en alles te loggen wat er gedaan is.

Ideaal voor het maken van labels die complexe informatie, functies en berekeningen doen op basis van een input en/of database.
En geheel aangepast kunnen worden naar de eigen wensen en gewenste manier van gebruik.

Deze licentie gaan per printer 3, 5, 10 of meer printers en ongelimiteerd aantal gebruikers binnen de zelfde werkgroep.

De betaalbare en complete design software voor creatieve labels

Affinity is een betaalbaar design programma en erg vergelijkbaar met bijvoorbeeld Adobe.
Affinity biedt 3 verschillende pakketen: Designer, Photo & Publisher voor verschillende toepassingen.
Het mooie is wel wanneer je 2 of alle paketten hebt je deze in de zelfde interface kan gebruiken en niet zoals bijvoorbeeld bij Indesign naar Illustrator en Photoshop moet schakelen om pixel of vector aanpassingen wilt maken.

Ben je op zoek naar een pakket die het allemaal kan en soms dingen heeft die je zullen verbasen probeer dan Affinity designer eens.

Ze zijn beschikbaar voor Windows, Mac en iPad!

Affinity Designer

De ideale vector en design tool voor creatieve labels!

Affinity Photo

De ideale Pixel en foto tool voor creatieve afbeeldingen!

Affinity Publisher

De ideale tool om tekst en elementen samen te voegen voor brochures en informatieve labels!

SE speciaal voor Epson ColorWorks

Om makkelijk en snel een label te ontwerpen met tekst, afbeeldingen en een barcode is er een gratis versie van Nicelabel die alleen werkt voor de Epson Colorworks printers.

Het is een makkelijk pakketje waar je snel mee aan de slag kan maar wil je toch wat serieuzer labels gaan ontwerpen en printen raden we toch aan om vroeg al te kiezen voor Affinity Designer of een betaald pakket van Nicelabel.

GoLabel de gratis labeldesigner voor Godex Labelprinters.

Als u een mooie Godex labelprinter heeft en de labels om labels te printen is het vaak ook gewenst om een handig stukje software om gemakkelijk uw labels te ontwerpen.

Godex bied een gratis pakket genaamd GoLabel, hiermee kunt u verschillende labels gemakkelijk ontwerpen en zelfs database’s koppelen of slimme houdbaarheidsdatums printen.

GoLabel 2 interface

Gemakkelijk in gebruik en schakelen tussen “Advanced”, “Normal” en “Print only”.

Variabelen

Gebruik variabelen om tijdens het printen in te voeren.
Zo kunt u dit gebruiken om producten snel van een label te voorzien.

Database

Database koppelen om bijvoorbeeld al uw producten te koppelen met dynamische berekeningen van de THT datum.
Ondersteund: SQL, Acces, Oracle, Excel, Text & DBF databases.

Counters

Gebruik nummeringen die automatisch op of af-lopen, of voor andere toepassingen.
Ideaal voor het gebruiken als bijvoorbeeld serienummer.