Software

Om de mooiste en slimste labels te maken moet je vaak gebruik maken van speciale software om dit efficiënt te kunnen doen.
Omdat een label functioneel vaak enorm verschild met een  traditioneel A4 papiertje zijn de behoeften en manieren om deze te creeëren ook anders. 
Maar ook in label design zijn er uiteenlopende toepassingen die om een andere benadering vragen zo delen wij deze op in 2 segmenten.
Functionele labels (magazijn labels, verzendetiketten etc.) en Grafische labels (Productlabels, coupons etc.)
En sommige gevallen vallen ze hier tussenin omdat ze zowel logische aard hebben als een grafische behoeften zoals bijvoorbeeld ExpoBadges.

In veel gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een bestaand pakket wat u in gebruik heeft bijvoorbeeld uw CRM, of boekhoud programma.
Of u heeft voor statische labels verschillende pdf bestanden beschikbaar om deze te printen en kunt u gewoon gebruik maken van de gratis Adobe PDF reader om deze te printen.
Maar soms is er ook behoefte aan een gespecialiseerder pakket of zijn er wensen die niet gerealiseerd kunnen worden in de vaak toch beperkte functies die bijvoorbeeld in uw CRM pakket zitten.
Daarom vind u vaak ook een vorm van een gratis software pakket bij uw labelprinter, wel moet u rekening houden dat dit vaak uitgeklede versies zijn van labelsoftware en is het vaak bedoeld om snel een simpel label te printen.
Niet om grafische hoogstandjes te realiseren in een handomdraai of complexe software oplossingen te realiseren met databases etc.

Logische labels

Vaak zijn er behoefte om variabele data te printen op een label, dit kan uiteen lopen van een THT datum tot complexe database connecties en logische berekeningen op verschillende plekken en met een eigen ontworpen UI (User Interface).
Voor deze grote reeks aan verschillende toepassingen verkopen wij NiceLabel dit naar onze mening de meest gebruiksvriendelijke en moderne pakket in de markt op dit moment en bieden een groot aantal verschillende pakketen om vrijwel alle segmenten te bedienen.
Zo zijn er kleine pakketen die het makkelijk maken om op basis van een Excel lijst verschillende labels te printen en automatisch de THT te berekenen op basis van het aantal maanden opgeslagen in de excellijst.
Tot grote pakketen die door grote mutlinationals gebruikt worden en over de hele wereld hun labels beheren, keuren en uitrollen in een beheerbare manier en je zelfs slim kan laten werken vanuit een browser.

Grafische labels

Soms wil je gewoon een opvallend en adembenemend label printen, met de nieuwe full color labelprinter die nu op de markt zijn ben je in staat om op afroep de mooiste labels te printen.
Nu moet je alleen nog een ernom mooi ontwerp maken en deze kunnen aanpassen bij kleine wijzigingen of een kopie maken voor bijvoorbeeld het uitrollen van een nieuwe smaak.
Je kan dit natuurlijk uitbesteden maar vaak lopen deze kosten enorm op en bij bijvoorbeeld een kleine aanpassing duurt het erg lang en zijn de kosten soms hoger dan gehoopt voor een relatief kleine aanpassing.
Nu zijn er natuurlijk verschillende pakketten beschikbaar en zijn deze vaak enorm duur

Affinity Designer

Stukje tekst

Nicelabel SE for EPSON

Stukje tekst

Wachtwoord opnieuw instellen

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

ACCOUNT AANMAKEN

FACTUUR GEGEVENS
Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid..