Inkjet of thermisch. Labels, tickets of etiketten. Waar moet je beginnen

Door de bomen het bos niet meer zien. Het lijkt zo simpel, een labelprinter en wat label kopen en printen maar. Maar waarom is er dan zoveel te krijgen? 

Elke toepassing, gebruiker en manier van gebruik heeft een eigen set aan wensen en eisen. En daarom zijn er tal van keuze mogelijkheden in soort labelprinter, labelmateriaal en andere direct gerelateerde zaken waar rekening mee gehouden moet worden. 

Daarom is goed advies in dit proces van groot belang, Businesslabels helpt daar graag mee. Neem daarom contact op bij vragen. Onderstaand staat een overzicht aan diverse kennis pagina’s waarin toepassingen omschreven worden. 

Epson BK vs MK – mat of glans

De Epson ColorWorks kleuren labelprinters worden onder verschillende series gevoerd. In veel van deze series worden de modellen daarnaast aangeboden in een BK en een MK variant. 

Wat zijn de verschillen en hoe maak je de juiste keuze? We duiken in de verschillen en de bijhorende voor- en nadelen van beide varianten.

Diamondlabels banderollen

2024, het jaar waarin Diamondlabels haar inkt banderollen met de meest flexibele lengte ooit introduceert.

Lees hier alles over de banderol, hoe je deze kan gebruiken en doe ideeën op. De banderol past zich makkelijk aan op de verpakking door de flexibele lengte. Zo word de verpakking nog mooier, persoonlijker en leuker. Dit zonder de verpakking te beschadigen, een banderol zit er immers alleen omheen en niet er op geplakt.

Bieretiketten printen, hoe?

Bieretiketten kun je eenvoudig zelf printen. Zelfs als je werkt met statiegeld flessen is dat door de speciale DIA600B van Diamondlabels geen enkele moeite.

Maar hoe ga je tewerk? Waar start je en wat heb je nodig? We nemen je mee in alle stappen om tot de mooiste bieretiketten te komen die je geheel in eigen beheer in hoge kwaliteit print. 

Labels+Kleur = Geweldig!

Waarom zelf kleurenlabels printen geweldig is! We gaan je hier alles over uitleggen. 

Welke opties zijn er, waar moet je op letten en de verschillen die je kan maken als je labels zelf in kleur print. De mogelijkheden zijn eindeloos, lees je mee? 

Waarom Epson?

Sinds 2014 zijn  we trotse partner van Epson ColorWorks maar het gaat bij ons verder dan dat. Omdat we kleur “ademen” bij Businesslabels zie je bij ons in het bedrijf veel Epson voorbij komen, van de printers die we verkopen tot de printers die we gebruiken. Maar waarom zou jij voor Epson ColorWorks moeten kiezen?

De Diamondlabels banderol!

Diamondlabels introduceert die nieuwe Diamondlabels banderol.

Met de nieuwste technieken en door innovatief gebruik van productie processen heeft Diamondlabels een nieuw type banderol weten te maken. Hierdoor ben je niet langer gebonden aan een lengte maar ben je 100% flexibel. Gebruik de banderol als wikkel om je cadeau verpakkingen en bied volledige personalisatie aan via welke weg dan ook.

Goedkope inkt, wel of niet?

Goedkope inkt klinkt heel verleidelijk, want printen met een inkjet printer is vooral duur door de inkt.

Maar is dat wel echt zo? Wat klopt wel en wat klopt niet. En waarom is het wel of juist niet verstandig? Wij leggen het uit.

ICC profielen voor kleur

De juiste kleur uit je printer krijgen is een behoorlijke uitdaging. Maar met de Epson ondersteuning voor ICC profielen wordt dit een stuk makkelijker.

Wat een ICC profiel is, hoe je deze gebruikt en hoe dit werkt lees je hier.

Ontwerpen en printen van labels

Je hebt een Epson kleuren label printer en misschien zelfs je labels al binnen en dan komt de vraag, wat ga je op de labels printen?

Hoe maak je nou een passend design, welke software heb je wel of niet nodig en wat zijn de verschillen. Tal van vragen die we hier zo duidelijk mogelijk uit leggen.

Epson CoverPlus

Alle Epson ColorWorks labelprinters zijn standaard voorzien van 1 jaar garantie. Maar wat als je meer zekerheid zoekt? 

In die gevallen bied Epson de CoverPlus pakketten. Hoe dat werkt en wat het dekt lees je hier. 

Printer problemen?

Problemen met het printen van uw labels? Businesslabels bied voor haar klanten de gratis support aan! 

Tijdens kantoor uren staat ons support team klaar om u op afstand snel en efficiënt te helpen met het oplossen van problemen met labelprinters.

Advies nodig?

Businesslabels adviseert dagelijks (potentiele) klanten en gebruikers over de aanschaf van labels en labelprinters.

Uiteraard helpt Businesslabels ook jouw graag met het vinden van een passend oplossing. Neem daarom gerust contact op voor advies. We helpen dan graag met het vinden van de juiste printer, software en/of labelmaterialen voor jouw toepassing!

Bezoeker badges maken

bezoekersbadges maken is niet moeilijk. Zowel vooraf als live zijn deze gemakkelijk zelf in kleur te printen.

Met de producten van ExpoBadge en de Epson TM-C3500 kleurenlabel printers, is het snel en eenvoudig printen van bezoekersbadges binnen handbereik.

De nieuwe Epson CW-C4000

In januari 2022 heeft Epson de nieuwe Epson CW-C4000 aangekondigd.

Wat gaat deze nieuwe printer ons bieden? Welke mogelijkheden heeft deze Epson CW-C4000? Businesslabels zocht het direct voor u uit! Lees hier alles wat we nu al weten over deze nieuwe Epson ColorWorks inkjet label printer

Alles over de Epson CW-C6000 series

De Epson CW-C6000 series bevat kleurenlabelprinters geschikt voor het printen van hoogwaardige labels en tickets in kleur.

Het samenbrengen van kleurbeheer en vele andere tools uit de verschillende Epson divisies heeft deze serie tot een echte alles kunnen gemaakt.

Epson labelprinters

Businesslabels bied voor het printen van labels in kleur de Epson labelprinters uit de Colorworks series aan.

Waarom zou je voor een Epson label printer moeten kiezen en waar moet je op letten? Alles over de Epson labelprinters en hoe het juiste model te kiezen vind je hier.

Epson nieuws

Lees hier het persbericht van Epson aangaande de aankondiging van de Epson CW-C4000. 

Epson lanceert een nieuwe Epson ColorWorks printer. Het wat en waarom lees je hier. Binnenkort volgt meer informatie over deze printer.

CLP labeling voor chemische stoffen

CLP labels zijn bedoeld voor verpakkingen met chemische stoffen en zijn voorzien van verplichte kenmerken. CLP labels moeten voldoen aan een compleet boekwerk aan richtlijnen en verplichtingen.

Hoe deze eenvoudig en voordelig zelf te printen zijn leest u hier.

Zelf badges bedrukken

Staat uw evenement binnenkort op de planning en wilt u uw eigen badges bedrukken?

Dat kan met de ExpoBadges van Diamondlabels! Dankzij de ExpoBadges kunt u heel gemakkelijk en snel labels printen wanneer uw gast al aan de balie staat. 

Verzendetiketten printen

Bent u op zoek naar verzendetiketten? Dan is Businesslabels uw juiste partner.

Bijna iedere pakketdienst en andere logistieke organisaties gebruiken verzendetiketten voor het versturen van pakketten. Op de verzendlabels wordt informatie geprint die voor de logistiek belangrijk is. Verzendetiketten bestel je eenvoudig online op ons website.

Label re- en unwinders

Voor het opwikkelen en afwikkelen van labelrollen bestaan er diverse soorten technieken en oplossingen. Iedere techniek heeft zijn eigen voor en nadelen. Welke techniek en welke soort het beste past is van een aantal factoren afhankelijk.

Hier leest u meer over wat past bij welke toepassing

Bieretiketten

Bierbrouwen vraagt veel aandacht, geduld en passie. Bierbrouwen begint vaak als hobby en groeit dan uit tot meer.

Wanneer de hobby van bierbrouwen over gaat in commercieel bierbrouwen, zullen de bierflesjes ook in de winkelschappen terecht komen.

GHS labels printen

Verpakt uw bedrijf chemische producten? Of wordt er veel gewerkt met chemische stoffen? Dan bent u veelal verplicht om goedgekeurde GHS etiketten te gebruiken.

Hoe u deze print en wat daarvoor nodig is leggen we graag uit.

Luxe wijnetiketten

Een gepersonaliseerde wijnfles is ideaal als (relatie) geschenk. Maar een wijnetiket heeft meer uitstraling nodig dan alleen een mooie opdruk. Hoe print je wijnetiketten die een echte luxe uitstraling geven?

Businesslabels vertelt u graag hoe en wat u daarvoor nodig heeft.

Verzendetiketten printen zonder problemen

Bij het printen van verzendetiketten gaat er nog wel eens wat verkeerd. Problemen met de afdruk kwaliteit? Of weten welk verzendetiket u nodig heeft? 

Businesslabels legt het uit! De meest voorkomende problemen bij het printen zijn zo opgelost.

Kaartprinter voor evenementen

Gaat u een evenement organiseren en heeft u een kaartprinter nodig om al uw gasten van een badge te voorzien?

Businesslabels heeft de badge printer die u zoekt! De ExpoBadges van Diamondlabels zijn uitermate geschikt hiervoor. Wij vertellen u graag waarom.

Label applicatoren

Label geprint en weer opgerold, maar dat plakken de hele dag. Als het plakken van de labels te arbeidsintensief wordt, kan een label applicator de oplossing zijn waar op gewacht wordt.

Wat is een label applicator en wat doet het? Businesslabels legt het graag uit. 

Nicelabel, label software op maat

Voor het automatiseren van label print processen of het “gewoon” eenvoudig printen van labels kan Businesslabels helpen door het bieden van complete maatwerk oplossingen.

Hiervoor wordt op basis van de NiceLabel pakketten een “maatwerk applicatie” gebouwd.

Waarom zelf printen in kleur?

Een kleurenlabelprinter wordt met de dag meer gebruikt. Waar voorheen de labels veelal voorgedrukt werden door de drukker, worden ze meer en meer zelf geprint. 

Maar wat maakt het zelf printen van labels nu zo aantrekkelijk en waarom zou je vandaag nog moeten starten met het zelf printen van labels in kleur? 

FSC®-certificering

Wij zijn trots op onze FSC®-certificering, FSC-C016391. Let op onze FSC-gecertificeerde producten. Door producten met dit label te kopen, draagt u bij aan de bescherming van de bossen in de wereld.